Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 19
  1. #1
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Feb 2007
    Locatie
    Vlaams-Brabant
    Leeftijd
    31
    Berichten
    3.520
    Reputatie Macht
    11

    Eenvoudige calorie-arme gerechten

    Hallo Ladies,

    Wat koken jullie zoal als jullie een beetje op de lijn aan het letten zijn???

    Ik ben op zoek naar calorie-arme gerechten die makkelijk klaar te maken zijn en die toch ook nog een beetje lekker zijn...

  2. #2
    MissSquash
    Guest

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    een lekker slaatje?

    sla - beetje ajuin - tomaatjes - komkommer - ...

  3. #3
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Mar 2004
    Leeftijd
    34
    Berichten
    10.409
    Reputatie Macht
    21

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    Leve de wok ... klein lepeltje olie, veel groenten en vis of kip!
    Gelukkig zijn zij die kunnen lachen met zichzelf, aan hun plezier komt geen einde!

  4. #4
    bie_bo
    Guest

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    wokken of WW receptjes
    http://www.femistyle.be/nl/cook/ww/index.shtml

    op tnet zijn ze nog meer te vinden

  5. #5
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Jan 2006
    Berichten
    7.985
    Reputatie Macht
    16

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    Ik maak graag ťťnpansgerechten met veel groenten... Als je er dan niet teveel vlees bij doet is dit sowieso light hť.

    Dit is een receptje van de colruyt, hier doe ik geen vlees bij omdat er al mais en bonen inzitten:
    * ui stoven
    * mais - witte boontje - champignons - tomatenblokjes in blik (of passata) erbij
    * paprikapoeder en look
    * sudderen tot champignons gaar zijn
    * gekookte groene boontjes (evt uit blik) erbij

    En dit is een eigen variant van iets dat ik op tv gezien had. 't Is wat meer werk maar niet moeilijk
    * Gevogelte (kalkoenblokjes of kip) bakken tot bijna gaar
    * 2 ui, 2 wortel, 1 aubergine, 2 tomaten, 3 raapjes (of 2 koolrabi), 1 rode paprika (allemaal versneden natuurlijk) toevoegen
    * als je graag een wat zoete toets hebt kan je er nog rozijntjes toevoegen
    * koriander (poeder of bollekes) en iets pikant (cayenne of zo)
    * even aanstoven
    * bouillon toevoegen
    * sudderen tot bijna gaar
    * 1 courgette toevoegen (ik voeg die pas later toe omdat ik de aubergine graag 'plat' heb anders is die zo sponzig. Maar de courgette heb ik dan weer liever niet plat)
    * sudderen tot gaar

    Smakelijk
    If at first you don't succeed, try, try again. Then quit. There's no point in being a damn fool about it.

  6. #6
    Sporty_Tine
    Guest

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    Quorn (veel minder calorieen dan vlees) met een beetje volkoren pasta/volwaardige rijst met bvb worteltjes.
    Als je geen qourn lust, is kip af kalkoen lekker.

    Wat pasta, met daarnaast een slaatje van komkommer/tomaat/ui/paprika,

  7. #7
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    33

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    Even kijkje nemen op volgende sites..daar staan wel lekkere en makkelijke gerechtjes tussen

    klik

    Klik2

    klik3

    klik4

    Algemeen

    Breng voldoende variatie in je maaltijden.
    Breng regelmaat in je maaltijden. Eet niet de ene keer heel veel en de andere keer niets, maar houd de suikerspiegel in je lichaam op peil door op geregelde tijdstippen (bij voorkeur 4 ŗ 5 keer per dag) te eten. Sla liever geen maaltijden over.
    Het tussendoortje na het diner is een optie, geen must.
    Neem voldoende tijd om te eten en kauw je voedsel goed.
    Gezond eten is niet zozeer minder, als wel anders eten.
    Dranken

    Drink minstens 1,5 liter water per dag.
    Om het minder saai te maken, mag je water af en toe afwisselen met thee of koffie zonder suiker of met een glas light frisdrank.
    Drink geen (of toch zo min mogelijk) frisdranken, sportdranken of alcohol.
    Als je toch alcohol drinkt, beperk het dan tot 2 (vrouwen) of 3 (mannen) glazen wijn (liefst rood) per dag.
    Brood, granen & zetmeelhoudende producten

    Zet bij elke maaltijd volkoren, zetmeelhoudende producten op het menu. Die zitten vol vezels, mineralen en vitaminen.
    Eet geen croissants of koffiekoeken, tenzij het een speciale gelegenheid is.
    Koop (bij voorkeur volkoren) ontbijtgranen zonder extra suiker, chocolade of honing.
    Eet aardappelen gekookt of in puree die bereid is met magere of halfvolle melk zonder extra ei.
    Fruit & groenten

    Fruit en groenten zitten vol vitamines, mineralen en antioxidantia, en zijn daarom essentieel voor de goede werking van ons lichaam. Eet 2 ŗ 3 stukken fruit en 300 g groenten (graag een deel rauw) per dag, bij de maaltijd of als tussendoortje.
    Zuivelproducten

    Zuivelproducten vormen een belangrijke bron van eiwitten, calcium en vitaminen van de B-groep.
    Eet minstens 3 melkproducten per dag, bijvoorbeeld 1 glas melk, 1 potje yoghurt en 1 snee kaas.
    Drink halfvolle melk.
    Kies bij de andere melkproducten voor de magere versie. Die zijn lichter, maar bevatten wel evenveel calcium. Gebruik eventueel met calcium verrijkte sojaproducten.
    Kies voor kaas met een vetgehalte lager dan 30 %, arm aan zout en rijk aan calcium.
    Vlees, vis, eieren & gevogelte

    Al deze voedingswaren vormen een belangrijke bron van eiwitten, vitamine B12 en ijzer.
    Zet 2 keer per week vis op het menu, 2 keer gevogelte, 1 keer wit vlees en 1 keer rood vlees of gemalen vlees.
    Hoeveel? Ongeveer 100-120 g per dag.
    Kies voor mager vlees: rund, paard, kalf, varkensmignonette, lam...
    Zelfs vette vis is magerder dan vele soorten vlees. De vetten zijn ook gezonder, want vis is rijk aan omega 3-vetzuren.
    Laat het vel van gevogelte links liggen, want daar zit het meeste vet in. Eet niet te veel eend of gans, wat redelijk vet is.
    Eet niet meer dan 3 eieren per week.
    Als je geen vlees of vis eet, kan je dat vervangen door alternatieven als eieren, peulvruchten, sojaproducten, noten of granen. Vergeet wel niet dat noten zeer calorierijk zijn: een handvol is al meer dan voldoende. Ook vleesvervangers vormen een handig alternatief voor vlees en vis: ze bevatten de nodige eiwitten, lijken op vlees en worden op dezelfde manier klaargemaakt. Lees wel altijd goed het etiket: sommige vleesvervangers zijn nog vetter dan gehakt (vooral verzadigde vetten) en erg zout.
    Vetten

    Wees zuinig met smeer- en bereidingsvetten. Als je een gerecht bereidt, zou 1 eetlepel vet per persoon moeten volstaan. De aanbevolen hoeveelheid vet per dag is 20 ŗ 30 g.
    Geef de voorkeur aan plantaardige vetten en beperk dierlijke vetten zoals boter en volle room. Plantaardige vetten bestaan uit meer onverzadigde vetzuren, wat hart- en vaatziekten helpt voorkomen.
    Wist je dat bakmargarine evenveel vet bevat als bakboter? (80 %) Olie is nog vetter. (100 %)
    Bij smeervetten is er wel een verschil. Minarines bevatten duidelijk minder vet (40 %) en meer water, wat hen ongeschikt maakt om mee te bakken en te braden.
    Zuinig zijn met vet betekent niet alle vet uit je leven bannen. Je hebt dagelijks een klein beetje vet nodig omwille van de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K, en de essentiŽle vetzuren die erin zitten.
    Om te frituren en voor warme bereidingen geef je best de voorkeur aan oliŽn die verhitting goed verdragen (olijfolie, arachideolieÖ).
    Voor koude bereidingen gebruik je best een vetarme dressing of een weinig eigen bereide vinaigrette (met olijfolie, sojaolie, notenolieÖ)
    Restgroep

    In het topje van de voedingsdriehoek zitten alle producten die strikt genomen totaal niet nodig zijn in een gezonde, evenwichtige voeding.
    Eet de producten die in deze restgroep thuishoren, zoals chocolade, gebak, room, bier, frisdrank, zeker niet dagelijks, maar alleen af en toe om jezelf een pleziertje te doen.
    Gebruik liever (verse) kruiden en specerijen dan zout. Als je toch zout nodig hebt, neem dan zout dat rijk is aan iodium. Let ook op voor gezouten of gerookte charcuterie, kazen en vis.


    Kook jezelf slank
    Gebruik zo min mogelijk zout. Breng je gerechten liever op smaak met (verse) kruiden en specerijen.
    Gebruik gezonde kooktechnieken. Hiervoor heb je het volgende nodig: een grillpan, een tefalpan, een stoomkoker, een goede oven en eventueel een microgolfoven.
    Kies voor snelle bereidingswijzen. Hoe sneller een gerecht klaargemaakt wordt, hoe meer het zín smaak, vitaminen en mineralen zal behouden. Koken in de stoomkoker, microgolfoven en drukpan zijn voorbeelden van snelle bereidingswijzen.
    Een antikleefpan maakt het mogelijk de hoeveelheid vetstof tot een minimum te beperken.
    Roosteren is perfect geschikt om vlees, vis en gevogelte te bereiden. Het kan zonder vetstof gebeuren, en de geur brengt je alvast in vakantiestemming.
    Smoren of stoven is een meer traditionele werkwijze, waarbij men het vlees met een minimum aan vetstof toch een mooi kleurtje kan geven.
    Maak ook af en toe iets en papillotte klaar. Het staat feestelijk en is supergezond. Leg bijvoorbeeld een moot vis op een stuk zilverpapier en beleg met diverse groenten en kruiden. Even in de oven en je hebt een heerlijk gezond avondmaal.


    Winkel jezelf slank
    Plan je menu voor je naar de winkel vertrekt. Zo laat je je in de winkel niet verleiden door etenswaren waar je eigenlijk Ėzowel financieel als op vlak van gezondheid- niets aan hebt.
    Om dezelfde reden: stel een boodschappenlijstje samen en koop enkel wat op dit lijstje staat.
    Ga nooit winkelen met honger, maar stel aankopen uit tot nadat je hebt gegeten.
    Koop geen snoep, koekjes, gebak, chocolade, ijsjes, chips, pindaís, vette kaas, vette charcuterie (patť, salami, worst) of dingen die gefrituurd moeten worden. De reden is eenvoudig: Wat je niet in huis hebt, kan je ook niet eten.
    Neem in de winkel de tijd om de verpakking goed te lezen. Schenk aandacht aan het caloriegehalte, de hoeveelheid geraffineerde suikers, het vetgehalte en de vetzuursamenstelling.
    Als je op de verpakking geen voedingswaardentabel terugvindt, kijk dan de lijst met ingrediŽnten na. Die worden altijd opgesomd in dalende volgorde van belang. Als vet dus op de eerste plaats staat, betekent dit dat het grootste deel van wat je vasthoudt uit vet bestaat. Een voorbeeld: geef de voorkeur aan koekjes die vooral uit meel en suiker, en minder uit vetten bestaan.
    Koop zoveel mogelijk verse etenswaren.
    Vermijd bereide schotels. Meestal bevatten ze te veel zout en slechte vetten.
    Als je toch weinig tijd hebt, kies je best voor diepvriesproducten. Ook hier geldt echter: liever geen bereide schotels, maar onbereide ingrediŽnten zonder saus. Stoomzakjes zijn ook een goed idee.


    Eten bij vrienden of op restaurant
    Thuis heb je wat je eet veel beter in de hand dan op bezoek of op restaurant. Volgende tips helpen je om het toch zo licht mogelijk te houden.

    Vermijd sterk gesuikerde aperitiefdrankjes zoals porto, martini en cocktails met fruitsap of cola. Vraag liever om een glas tomatensap, wijn of champagne.
    Laat de zoute koekjes, chips en nootjes links liggen. Snoep liever van de rauwkost, garnaaltjes of toastjes met lompviseieren.
    Wees zuinig met saus.


    Lust je iets niet ?
    Forceer jezelf niet. Als je niet van je eten kan genieten, zal je nooit afslanken. Er bestaan genoeg gezonde alternatieven.

    Lust je geen melk?

    Eet dan yoghurt, platte kaas, pudding, calciumverrijkte sojadrinks, calciumverrijkte sojadesserts, of alle soorten afleidingen van melk zoals karnemelk, melkdrankjes, chocomelk,drinkyoghurt, milkshake...

    Lust je geen enkel melkproduct?

    Kies dan voor calciumverrijkte sojaproducten en groenten waarin veel calcium zit zoals rode kool, broccoli en spinazie. Er is ook met calcium verrijkt water op de markt (o.a. Danone).

    Lust je geen vlees of vis?

    Eet dan meer eieren, peulvruchten, sojaproducten, noten en granen. Vergeet wel niet dat noten zeer calorierijk zijn: een handvol is al meer dan voldoende. Ook vleesvervangers vormen een handig alternatief: ze bevatten de nodige eiwitten, lijken op vlees en worden op dezelfde manier klaargemaakt. Lees wel altijd goed het etiket: sommige vleesvervangers zijn nog vetter dan gehakt (vooral verzadigde vetten) en erg zout.

    Belangrijke afslanktips
    Eet langzaam. Kauw je eten goed.
    Sla geen enkele maaltijd over.
    Drink minstens 1,5 liter water per dag, elke dag, het hele jaar door.
    Verbrand je calorieŽn: Bouw extra beweging in je dagelijkse leven in (fiets naar de bakker, neem de trap en niet de lift...), en doe daarnaast regelmatig aan sport. Of je nu gaat zwemmen of tennissen, fitnessen of hardlopen, elke sport helpt je om calorieŽn te verbranden en je lichaam in vorm te houden. Vergeet wel niet voor, tijdens en na elke inspanning water te drinken.
    Verklein je porties.
    Gebruik light-producten. Als zoín producten oordeelkundig gebruikt worden kunnen ze helpen om de energieaanvoer te verminderen. Lees wel steeds goed het etiket na, om na te gaan hoeveel calorieŽn het aangeboden product werkelijk bevat.
    Eet minder vet en gebruik magere producten in plaats van vette zoals mager vlees, melk en melkproducten, magere charcuteriesoorten en magere kaassoorten. Vis is een uitzondering daar de vetten van vette vis zeer gezond zijn.
    Gebruik goede minarines.
    Vervang suiker door zoetmiddel
    Eet volkoren brood, volkoren rijst, volkoren deegwaren. Eet voldoende fruit en groenten.
    Wees zuinig met zout. Gebruik liever kruiden en specerijen om je gerechten op smaak te brengen.

    bron

  8. #8
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Feb 2007
    Leeftijd
    30
    Berichten
    1.102
    Reputatie Macht
    9

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    Vers gemaakte tonijn:
    tonijn mengen met een beetje dressing, peper, zout en gesneden perzikblokjes.
    Samen eten met wat tomaten en sla en worteltjes....

    Vind ik heerlijk als lunch met een toostje.
    "Een kat is poŽzie in beweging"

  9. #9
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Jan 2005
    Locatie
    I see you!
    Berichten
    11.396
    Reputatie Macht
    21

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    een tefalpan

    yeah, right! Dat is het grootste vergif dat bestaat!
    nein mann, ich will noch nicht gehen

  10. #10
    buffelkneer
    Guest

    Re: Eenvoudige calorie-arme gerechten

    ik heb dat ook onlangs gelezen van die tefalpan. Maar een gewone ijzeren pan gebruiken: dan bakt mijn vlees te vlug aan tenzij ik een massa bakboter gebruik.

Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52