Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13

Onderwerp: Amandelkroketten?

  1. #1
    NightQueen
    Guest

    Amandelkroketten?

    Vraag voor de keukenprinsessen hier:
    Graag een lekker recept voor die dingen aub. En kan je dat invriezen?

    En als je zelf frieten maakt, kan je die rauw invriezen of eerst 1x bakken?

  2. #2
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Mar 2007
    Leeftijd
    45
    Berichten
    6.036
    Reputatie Macht
    14

    Re: Amandelkroketten?

    Amandelkroketten nog nooit gemaakt!

    Frieten wel voorbakken alvorens in te vriezen. Maar waarom zou je dat voorhand invriezen die frieten? Ik vries die enkel in als ik op dat moment er te véél heb!

  3. #3
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Jun 2007
    Locatie
    De punica oase
    Berichten
    22.525
    Reputatie Macht
    29

    Re: Amandelkroketten?

    Citaat van: NightQueen
    En als je zelf frieten maakt, kan je die rauw invriezen of eerst 1x bakken? Tis toch lekkerder als je die vers maakt ze Queentje... Een patatje is toch rap geschild hé?
    Just living my dreams...
    Panta Rhei! ~No sugar, No fun!~

  4. #4
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Oct 2006
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    27
    Berichten
    2.463
    Reputatie Macht
    10

    Re: Amandelkroketten?

    Wij vriezen ze ook enkel in als we er te veel hebben en idd voorgebakken.

    amandelkroketten nog nooit gemaakt of gegeten. wel al hazenootkroketten gegeten.
    Tebseil, also known as Tebsie!

  5. #5
    NightQueen
    Guest

    Re: Amandelkroketten?

    Ik heb teveel patatten in huis! Dus, alvorens dat die pootjes krijgen, wil ik ze liefst verwerken

  6. #6
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    32

    Re: Amandelkroketten?

    1 kilo bloemige aardappelen (bv Bintje of Charlotte), geschild en in gelijke stukken
    1 el boter
    2 eidooiers
    2 eieren
    bloem
    peper en zout
    nootmuskaat
    150 gram amandelen, fijngehakt
    200 gram amandelschilfers
    200 gram paneermeel
    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken en droog de aardappelen ‘bloemig’ op het vuur.
    Pureer de aardappelen door middel van een roerzeef. Meng de boter, de fijngehakte amandelen en 2 losgeklopte eidooiers onder de aardappelen en smaak af met peper, zout en nootmuskaat. Laat een beetje afkoelen.
    Vorm bolletjes van 3 cm diameter en wentel ze eerst in de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot in het mengsel van amandelschilfers en paneermeel. Druk goed aan zodat de amandelschilfers een mooi laagje vormen.
    Frituur de amandelkroketten goudbruin in hete olie van 180 graden gedurende 3-4 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer in een servet en dien meteen op.

  7. #7
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Jan 2004
    Locatie
    Antwerpen
    Leeftijd
    28
    Berichten
    2.039
    Reputatie Macht
    13

    Re: Amandelkroketten?

    Hmmm, klinkt lekker Milena.
    smile, without a reason why, love as if you were a child

  8. #8
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    32

    Re: Amandelkroketten?

    of dit van maken

    Rösti

    Van: Milena
    http://www.kookjijook.nl/recept.php?id=1275


    Aardappelkoekjes met kaas



    Categorie:
    Voor het hele gezin

    Gerechtsoort:
    Aardappelgerechten

    Moment:
    Avond


    Ingrediënten (2 personen)

    • 3 middelgrote aardappelen
    • 2 theelepels bloem
    • Boter
    • 150 gram mozarella of gorgonzola..
    • Zout en peper
    • 1 ei
    • Eventueel tuinkruiden




    Bereiding (± 25 min)

    Snij de kaas in blokjes.

    Schil de aardappelen en kook ze even in water of in de microgolfoven. Laat ze vooral niet gaar worden zodat ze uit elkaar vallen. Rasp ze en kruid met peper en zout (en tuinkruiden). Doe de bloem erbij en het ei.

    Laat de boter smelten in een pan en schel met een lepel hoopjes in de hete vetstof. Druk in het midden een blokje kaas en duw de hoopjes plat met de achterkant van een lepel.
    Laat 2 a 3 minuten aan elke kant bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer goed warm.

    De aardappelen kan je alvast enkele uren op voorhand koken en raspen. Zet ze afgedekt in de koelkast.



    Variatietips

    1. Voeg gesnipperde ui of andere groenten bij het aardappelmengsel
    2. Voeg er spekblokjes bij

  9. #9
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    32

    Re: Amandelkroketten?


  10. #10
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Feb 2007
    Locatie
    west-vlaanderen
    Leeftijd
    40
    Berichten
    4.894
    Reputatie Macht
    12

    Re: Amandelkroketten?

    amandelkroketjes zijn heel lekker bij wildgerechten. Ik doe dat vaak bij varkenshaasje met portosaus,die smaakcombinatie vind ik njammie

    Sometimes, I wish my mouth had a backspace key... or at least the option to delete. ;o)

Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52