Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 31

Onderwerp: plattekaastaart

  1. #1
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    May 2005
    Locatie
    West-Vlaanderen
    Leeftijd
    30
    Berichten
    3.774
    Reputatie Macht
    13

    plattekaastaart

    Ik heb gisteren op café een stuk plattekaastaart geproefd. 'k wist dus ni da da zo lekker was... Ik zou dat graag thuis ook eens maken, maar zou niet weten hoe eraan te beginnen.
    Iemand die hiervoor een goed receptje heeft?

  2. #2
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Nov 2007
    Leeftijd
    45
    Berichten
    7.517
    Reputatie Macht
    0

    Re: plattekaastaart

    't is te zien: hoe zag ze eruit. Was het een spierwitte taart met onderaan precies een laag speculoos of andere verkruimeld koekjesdeeg?

    Of was het een 'gebakken' kaastaart?
    Due to the current financial restraints, the light at the end of the tunnel will be turned off.

  3. #3
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    33

    Re: plattekaastaart

    -1 rol blader- of kruimeldeeg (kant-en-klaar is niet verboden...)
    -750 (half)volle plattekaas
    -4 eieren
    -1.6 dl room
    -35 gr bloem
    -130 gr suiker
    -1 of 2 zakjes vanillesuiker

    De oven voorverwarmen op 180°C
    de kaas laten uitlekken (anders wordt ze te nat) en samen met de suiker mixeren. De eieren één voor één toevoegen. (wachten tot het ei volledig is opgenomen vooraleer een nieuw toe te voegen)
    De gezeefde bloem (dat maakt het altijd wat lichter) en de room toevoegen. Goed mengen met de mixer.
    Je deeg in een hoge, ronde vorm leggen en gaatjes in prikken met een vork. De vulling op het deeg gieten en alles in de oven!
    50-60 minuten later is je taartje klaar!
    Laat ze afkoelen.
    Smakelijk!

    Tip: bewaren in de frigo
    De dag nadien is ze nóg beter!

  4. #4
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    33

    Re: plattekaastaart

    SOS piet

    Kaastaart

    5 eieren
    300gr suiker
    150gr maïsmeel
    230ml room
    250gr platte kaas
    1 vel bladerdeeg

    Bereiding:
    - Verwarm de oven op 200 graden
    - Klop de eigelen met 200gr suiker en de eiwitten met 100gr suiker (goed stijf!)
    - Meng de platte kaas met de room
    - Doe de platte kaas bij de eigelen en voeg ook het maïszetmeel toe
    - Meng het eiwit onder het deeg (kort maar goed)
    - Er mogen geen klonters meer in het beslag zijn
    - Leg het bladerdeeg in de bakvorm, stort het beslag in het bladerdeeg en hou een rand van 1cm vrij
    - Bak 30 minuten op 200gr



    Tips
    1. Meng niet alles tegelijk
    2. Klop eiwit met suiker
    3. Kies de juiste vorm
    4. Gebruik de convectie-functie van je oven
    5. Geen hete lucht-oven gebruiken, want je blaast de taart weg

  5. #5
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    May 2005
    Locatie
    West-Vlaanderen
    Leeftijd
    30
    Berichten
    3.774
    Reputatie Macht
    13

    Re: plattekaastaart

    Citaat van: fattie
    't is te zien: hoe zag ze eruit. Was het een spierwitte taart met onderaan precies een laag speculoos of andere verkruimeld koekjesdeeg?

    Of was het een 'gebakken' kaastaart?

    't was dus zo'n spierwitte met vanonder zo'n deeg. 'k denk dat het zoiets is als milena haar eerste recept. 'k zal dat eens proberen... Mercikes hè Milena!!!

  6. #6
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Nov 2007
    Leeftijd
    45
    Berichten
    7.517
    Reputatie Macht
    0

    Re: plattekaastaart

    Citaat van: Milena
    -1 rol blader- of kruimeldeeg (kant-en-klaar is niet verboden...)
    -750 (half)volle plattekaas
    -4 eieren
    -1.6 dl room
    -35 gr bloem
    -130 gr suiker
    -1 of 2 zakjes vanillesuiker

    De oven voorverwarmen op 180°C
    de kaas laten uitlekken (anders wordt ze te nat) en samen met de suiker mixeren. De eieren één voor één toevoegen. (wachten tot het ei volledig is opgenomen vooraleer een nieuw toe te voegen)
    De gezeefde bloem (dat maakt het altijd wat lichter) en de room toevoegen. Goed mengen met de mixer.
    Je deeg in een hoge, ronde vorm leggen en gaatjes in prikken met een vork. De vulling op het deeg gieten en alles in de oven!
    50-60 minuten later is je taartje klaar!
    Laat ze afkoelen.
    Smakelijk!

    Tip: bewaren in de frigo
    De dag nadien is ze nóg beter!


    Met de mixer of met de klopper mengen Milena?
    Due to the current financial restraints, the light at the end of the tunnel will be turned off.

  7. #7
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Nov 2007
    Leeftijd
    45
    Berichten
    7.517
    Reputatie Macht
    0

    Re: plattekaastaart

    Citaat van: Triene
    Citaat van: fattie
    't is te zien: hoe zag ze eruit. Was het een spierwitte taart met onderaan precies een laag speculoos of andere verkruimeld koekjesdeeg?

    Of was het een 'gebakken' kaastaart?

    't was dus zo'n spierwitte met vanonder zo'n deeg. 'k denk dat het zoiets is als milena haar eerste recept. 'k zal dat eens proberen... Mercikes hè Milena!!!


    Dan wordt die NIET gebakken dacht ik.
    Due to the current financial restraints, the light at the end of the tunnel will be turned off.

  8. #8
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    May 2005
    Locatie
    West-Vlaanderen
    Leeftijd
    30
    Berichten
    3.774
    Reputatie Macht
    13

    Re: plattekaastaart

    Awel ja ik dacht dat ook dat dat niet zou moeten worden gebakken toen ik die zag... Maar 'k vind op internet niet direct zo'n recept terug...

  9. #9
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Nov 2007
    Leeftijd
    45
    Berichten
    7.517
    Reputatie Macht
    0

    Re: plattekaastaart

    Plattekaastaart met fruit
    Benodigdheden
    500 gr platte kaas
    2 potjes van 20 cl room
    4 blaadjes gelatine
    1 potje gemengd fruit uit blik
    zandkoekjes
    springvorm

    Werkwijze

    De gelatineblaadjes in koud water dompelen.
    Het sap laten uitlekken en opwarmen.
    Wanneer het sap kookt de geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen.
    Goed mengen en de platte kaas toevoegen.
    Voeg er de room bij en nogmaals goed mengen.
    De zandkoekjes één per één in deze massa onderdompelen en in de springvorm leggen tot de bodem volledig is bedekt.
    Voeg aan de massa het fruit toe en giet dan dit mengsel met behulp van een pollepel zeer voorzichtig bovenop de zandkoekjes.
    Deze lekkere plattekaastaart 4 tot 5 uur in de koelkast zetten.
    Due to the current financial restraints, the light at the end of the tunnel will be turned off.

  10. #10
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Nov 2007
    Leeftijd
    45
    Berichten
    7.517
    Reputatie Macht
    0
    Due to the current financial restraints, the light at the end of the tunnel will be turned off.

Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52