Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: ajuinsoep

  1. #1
    op dreef Array
    Ingeschreven
    Jul 2007
    Locatie
    gentbrugge
    Leeftijd
    33
    Berichten
    893
    Reputatie Macht
    7

    ajuinsoep

    heeft er iemand een lekker recept voor ajuinsoep?
    de mijne is precies altijd zo fletskes...
    mannen kunnen niets onthouden
    vrouwen kunnen niets vergeten

  2. #2
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    32

    Re: ajuinsoep

    Rode Uiensoep met Blauwschimmelkaas
    Anders en lekker pittig...

    4 rode uien - 2 el olijfolie - 1 1/4 l vlees-of kruidenbouillon - 1-2 el rode pesto - 1 el (verse) tijm - zout en peper - 6 sneetjes volkorenbrood - 75 gr blauwschimmelkaas - 75 gr geraspte jongbelegen kaas


    Pel de uien en snipper ze grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien op een hoog vuur aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm en naar smaak zout en peper toe. (kijk uit met het zout, de blauwschimmelkaas is vaak al vrij zout.) Breng het geheel al roeren aan de kook en laat de soep ca. 20 min. heel zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes brood en snijd ze diogonaal door. Snijd de schimmelkaas in vier plakjes. Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee driehoekjes brood. Schep de uiensoep erop. Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen, strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.

  3. #3
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Aug 2004
    Locatie
    oost-vlaanderen
    Leeftijd
    31
    Berichten
    22.291
    Reputatie Macht
    32

    Re: ajuinsoep

    <span style="color: #3366FF"> De eerste belangrijks stap is dat we die ui zeer goed en langdurig laten opstoven in goede natuurboter. Reken op een kwartier tot 20 minuten. Laat de ui stoven tot hij een kleurtje gekregen. Maar laat hem natuurlijk niet verbranden. Daarna gaan er een paar eetlepels bloem over. We laten de bloem even, al roerend meebakken om de harde bloemsmaak te laten verdwijnen. Daarna gaat er een stevige hoeveelheid bouillon over de zaak. Welke bouillon, hangt af van de eigen smaak. Kip, rund, kalf, groenten, allemaal goed. Breng aan de kook en laat een kwartier pruttelen zonde deksel. En voilà de soep is klaar. Je kan ze natuurlijk afwerken zoals in Parijs. Dat is heerlijk. Toast een paar sneetjes Frans brood per persoon. Schep de soep in vuurvaste bollen. Laat in elk kommetje een paar toastjes drijven. Bestooi onmiddellijk met geraspte kaas en zet vliegensvlug onder de gril in de oven.
    bron: radio 2</span>


    door die ajuin eerst te stoven tot die kleurke krijgt ga die smaak ook beter zijn. die bloem ga u soep wa meer binden.

  4. #4
    komt pas aan Array
    Ingeschreven
    Jun 2008
    Berichten
    45
    Reputatie Macht
    0

    Re: ajuinsoep

    Ik vind de simpelste ajuinsoep het lekkerste : ik snijd gewoon een zo'n 6 uien in ringen waar ik een beetje bloem over strooi. Die stoof ik aan met wat boter, ev nog een beetje bloem toevoegen. Kruiden met wat peper, zout en currypoeder en een snuifje komijnpoeder. Als de uien mooi gekleurd zijn wat water toevoegen tot de uien net onder staan. Rundsbouillonblokjes toevoegen en alles zacht laten koken.
    Ondertussen van wat oud brood de korsten snijden en in stukjes snijden van zo'n 3 op 3 cm.
    De oven voorwarmen op de grillstand. Ovenvaste kommen met soep vullen, daarop de broodstukjes leggen, flink wat gratinkaas erover en de oven in.

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52