Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21

Onderwerp: savooi

  1. #1
    sniff
    Guest

    savooi

    Hoe maken jullie savooikool klaar?
    Ik kuis ze door er de nerf uit de snijden, dan wassen en gaarkoken. Dan snijd ik ze in groffe repen en maak ze klaar met melksaus. Maar ik dacht dat mijn grootmoeder die vroeger kookte om dan nadien op te stoven met boter en ajuin denk ik. Vandaar mijn vraag, hoe doen jullie het?

  2. #2
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Jun 2008
    Leeftijd
    26
    Berichten
    6.877
    Reputatie Macht
    0

    Re: savooi

    brrr... gewoon: NIET

    Ik gruwel van savooikool

    Mijn moeder wast het grof vuil eraf, snijd in grote stukken, wast alles terug grondig (waarom weet ik niet), kookt ze en maakt het ook klaar met melksaus.

    Op welke manier dan ook...ik krijg het niet door mijn keel Snorrie... absoluut geen hulpvolle post.

  3. #3
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Nov 2009
    Locatie
    Eerste links, tweede rechts en daar vraagde het nog ne keer....
    Leeftijd
    38
    Berichten
    20.234
    Reputatie Macht
    0

    Re: savooi

    nerven eruit snijden, goed doorkoken, door de passevite samen met de gekookte aardappelen en nadien wat gebakken spekblokjes erdoor. Heerlijk en kids zijn er hier ook zot van.
    "I laid her down under the old oak. Seeing it all blossom forever more."

  4. #4
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Feb 2008
    Locatie
    de Kempen
    Berichten
    3.277
    Reputatie Macht
    10

    Re: savooi

    Ik maak, buiten gewone puree, 2 gerechten met savooi:

    <span style="font-weight: bold">Savooischotel met gehakt en puree</span>:
    - savooi wassen, nerven eruit, in reepjes snijden en even stomen
    - puree maken
    - gehakt rul bakken en kruiden
    - dan gewoon alles in een ovenschotel: gehakt onderaan, daarop de puree, daarop de savooi
    - wat komijn erop (geeft echt een heerlijke smaak) en wat kaas, en laten gratineren in de oven


    <span style="font-weight: bold">Savooi met tarwe en kerrieroom</span>:
    - tarwekorrels koken
    - savooi weer in reepjes snijden
    - 2 gele paprika's in reepjes snijden
    - 2 uien snipperen
    - in de wok de ui en paprika's bakken
    - savooi en tarwekorrels toevoegen en alles een klein kwartiertje laten stoven
    - 4 dl slagroom met 5 tl kerriepoeder mengen en laten inkoken
    - kerrieroom op smaak brengen met tijm, zout en citroensap
    Atheism is a non-prophet organisation

  5. #5
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2002
    Locatie
    Limburg
    Leeftijd
    40
    Berichten
    2.311
    Reputatie Macht
    14

    Re: savooi

    Citaat van: Maestro
    nerven eruit snijden, goed doorkoken, door de passevite samen met de gekookte aardappelen en nadien wat gebakken spekblokjes erdoor. Heerlijk en kids zijn er hier ook zot van.

    Ja, zo maak ik het ook. Lekker!
    Mama van Cato, geboren op 17 november 2006

  6. #6
    I_Bella
    Guest

    Re: savooi

    Citaat van: Maestro
    nerven eruit snijden, goed doorkoken, door de passevite samen met de gekookte aardappelen en nadien wat gebakken spekblokjes erdoor. Heerlijk en kids zijn er hier ook zot van.

    Ik draai ze niet door de passe vitte, hak ze gewoon fijn maar verder is de bereidingswijze gelijkaardig.

    Dat is een van mijn lievelingsgerechten!

  7. #7
    sniff
    Guest

    Re: savooi

    Citaat van: Maestro
    nerven eruit snijden, goed doorkoken, door de passevite samen met de gekookte aardappelen en nadien wat gebakken spekblokjes erdoor. Heerlijk en kids zijn er hier ook zot van.

    Dat wordt mijn recept voor vandaag

    Bashfull, het jouwe is voor volgende week om de rest van de kool op te krijgen.

  8. #8
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Nov 2009
    Locatie
    Eerste links, tweede rechts en daar vraagde het nog ne keer....
    Leeftijd
    38
    Berichten
    20.234
    Reputatie Macht
    0

    Re: savooi

    Klopt I_bella, het kan ook, maar voor de kids is het gewoon best zo fijn mogelijk.
    En inderdaad superlekker als het goed gemaakt is.
    &quot;I laid her down under the old oak. Seeing it all blossom forever more.&quot;

  9. #9
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Apr 2010
    Locatie
    het Antwerpse
    Berichten
    16.121
    Reputatie Macht
    21

    Re: savooi

    Citaat van: sniff
    Hoe maken jullie savooikool klaar?
    Ik kuis ze door er de nerf uit de snijden, dan wassen en gaarkoken. Dan snijd ik ze in groffe repen en maak ze klaar met melksaus. Maar ik dacht dat mijn grootmoeder die vroeger kookte om dan nadien op te stoven met boter en ajuin denk ik. Vandaar mijn vraag, hoe doen jullie het?

    sniff ,je kunt savooi ook klaargemaakt in de diepvries steken hoor.Je haalt die er de volgende keer terug uit en stooft de kool terug met boter en kruidnoot.

  10. #10
    skivvy
    Guest

    Re: savooi

    stoven met aardappelen, spruitjes en prei, afwerken met milde mosterd (die met de zaadjes).
    fijnsnijden, gaarstomen of -stoven, mengen onder gare gierst die gekookt is met een gefruite ajuin en blokjes paprika.
    in een nishime : repen kombu op de bodem van een grote pot, daarop grof gesneden pompoen, wortel, savooi, hele ajuinen, ... zo'n twee centimter water erbij, vuur aan, deksel verzwaren en gaar koken.
    stoven met andere groenten en afmaken met natto miso.

Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52