Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13

Onderwerp: pannekoeken

  1. #1
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Jul 2001
    Locatie
    Boechout
    Berichten
    1.739
    Reputatie Macht
    15

    pannekoeken

    ik maak altijd pannekoeken uit een pakje. Omdat ik vandaag zonder zat en de kindjes pannekoeken beloofd had, moest ik het zelf maken.

    Ik heb gedaan:
    500 g bloem (heb pattiseriebloem genomen)
    25g suiker
    snuifje zout
    500ml melk
    klein beetje olie
    2 eitjes


    Maar, die pannekoeken waren dus echt wel hééél zwaar.....

    Hoe maken jullie ze luchtig??

    En..... kan iemand mij in hemelsnaam eens de verschillen uitleggen tussen al die soorten bloem.... ik heb hier zeker 3 verschillende soorten staan, en ik neem altijd maar op goed geluk...

  2. #2
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Apr 2010
    Locatie
    het Antwerpse
    Berichten
    16.121
    Reputatie Macht
    21

    Re: pannekoeken

    lekkere pannenkoeken maak ik zo

    1 liter melk-3 eieren-3etl suiker-12etl gewone bloem-1 zakje vanillesuiker

    alles goed mengen en dan op een zacht tot middelmatig vuurtje bakken
    hier heb je ongeveer 12 pannenkoeken van.


    gewone bloem is pattiserie bloem

    zelfrijzende bloem is bloem waar rijsmiddel is toegevoegd,goed om cake's te maken

    maar je kan ze allebei gebruiken om pannenkoeken te bakken

  3. #3
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Jan 2007
    Berichten
    2.395
    Reputatie Macht
    10

    Re: pannekoeken

    Wij maken altijd zelf pannenkoeken morgen staan ze ook op de menu. Zal morgen het receptje posten.

    Ik doe er steeds een snuifje zout in. subtiele manier om ze lekkerder te maken. Wat ik niet kan verdragen is alcohol in pannenkoeken! Schoonpa maakt ze steeds zo en beikes, dan eet ik er liever geen. Da's altijd zo een teleurstelling! Ze zien er heerlijk uit, maar de smaak trekt op niks...

  4. #4
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Jul 2004
    Locatie
    Antwerpen
    Leeftijd
    33
    Berichten
    4.541
    Reputatie Macht
    15

    Re: pannekoeken

    Ik gebruik nooit een recept voor pannenkoeken. Gewoon melk, bloem, eitjes en suiker mengen totdat het erg lopend is. En dan bakken maar. De eerste mislukt altijd maar diegene daarna zijn altijd lekker. MAar ik heb geen idee van hoeveelheden.

    [url="http://www.mierenhoop.be"]www.mierenhoop.be[/url]
    Vroedvrouw in spe

  5. #5
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Apr 2008
    Locatie
    Noorderkempen
    Berichten
    1.745
    Reputatie Macht
    0

    Re: pannekoeken

    Je moet zelfrijzende bloem gebruiken ofwel bloem en bakpoeder.
    Ik hou niet van dikke pannenkoeken, dus ik maak eigenlijk altijd dunne flensjes.
    Mijn recept is heel simpel en lukt altijd: 250 gr <span style="font-weight: bold">zelfrijzende</span> bloem, 100 gr suiker, 4 eieren, 500 ml melk, 2 zakjes vanillesuiker. Alles in één keer bij elkaar doen (eiwit NIET apart opkloppen), even met de mixer erdoor en klaar is kees.
    Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea.

  6. #6
    MissJessa
    Guest

    Re: pannekoeken

    jup ik maak ze volgens exact hetzelfde recept als amboseli hierboven. alleen doe ik er enkel 2 zakjes vanillesuiker bij en de gewone suiker op het gevoel. eerste pannenkoek wordt geproefd en gekeken of ie niet te bleek is en aan de hand daarvan gaan er een paar eetlepels suiker bij het beslag.

    ik laat m'n deeg ook altijd even rusten, kwartiertje ofzo...

  7. #7
    _Praline_
    Guest

    Re: pannekoeken

    Ik maak altijd pannekoeken uit een pakje, daar doe ik nog 2 eieren bij, maar ik doe nooit suiker in het deeg, hoogstens een zakje vanillesuiker...ik laat dat omdat ik er al bruine suiker genoeg op strooi als ik hem opeet :-)

  8. #8
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Jan 2005
    Locatie
    I see you!
    Berichten
    11.396
    Reputatie Macht
    21

    Re: pannekoeken

    Citaat van: Buzzybeeke
    ik maak altijd pannekoeken uit een pakje. Omdat ik vandaag zonder zat en de kindjes pannekoeken beloofd had, moest ik het zelf maken.

    Ik heb gedaan:
    500 g bloem (heb pattiseriebloem genomen)
    25g suiker
    snuifje zout
    500ml melk
    klein beetje olie
    2 eitjes


    Maar, die pannekoeken waren dus echt wel hééél zwaar.....

    Hoe maken jullie ze luchtig??

    En..... kan iemand mij in hemelsnaam eens de verschillen uitleggen tussen al die soorten bloem.... ik heb hier zeker 3 verschillende soorten staan, en ik neem altijd maar op goed geluk...

    Je hebt veel te veel bloem gebruikt. Pannenkoekendeeg is heel vloeibaar. Je kan het ook met zelfrijzende bloem doen of gist toevoegen, dan worden ze ook luchtiger. En op 500 gram bloem zou ik toch 4 eitjes durven gebruiken.
    nein mann, ich will noch nicht gehen

  9. #9
    annabel
    Guest

    Re: pannekoeken

    Awel met die mist, 't is potverdekke weer om pannenkoeken te bakken ...

  10. #10
    op dreef Array
    Ingeschreven
    Dec 2008
    Locatie
    plaats onder de zon
    Leeftijd
    30
    Berichten
    609
    Reputatie Macht
    6

    Re: pannekoeken

    Ik heb nog van bepaalde mensen gehoord dat ze wat spuitwater bij hun deeg doen om het luchtiger te maken.
    Ik heb hetzelf nog nooit geprobeerd.
    Mijn &quot;kleine&quot; grote schat 24-10-2007
    Eind december een 2de wonder

Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52