Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Pagina 1 van de 29 12311 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 283
  1. #1
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2006
    Berichten
    4.741
    Reputatie Macht
    12

    Côte à l'os bakken. Hoe?

    Kan mij soms iemand zeggen hoe je een côte à l'os van ongeveer anderhalve kilo mooi saignant kan krijgen?

    Ik veronderstel eerst dichtschroeien en dan in de oven verder garen? maar hoelang? Op hoeveel graden?

    Hoeveel weegt dit stuk vlees best voor 4 personen?
    Aangezien er nog een been aanhangt...

    Mercikes!

  2. #2
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Dec 2006
    Locatie
    De Punica Oase
    Leeftijd
    33
    Berichten
    8.749
    Reputatie Macht
    16

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    Staat er geen filmpje op youtube? Van SOS Piet ofzo?
    For a while, if you don't mind, let me be myself...
    So I can shine, with my own light!

  3. #3
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Apr 2010
    Locatie
    het Antwerpse
    Berichten
    16.121
    Reputatie Macht
    21

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    6 personen:

    1 côte à l'os (dunne lende met been ± 1,5 kg en 5 à 6 cm dik)
    6 trosjes kleine tomaten van elk 3 à 4 tomaatjes
    2 sjalotten
    2 eetl. mosterd (iets meer voor de saus)
    5 eetl. olijfolie
    2 dl kalfsfond
    2 koffiel. tijm
    peper en zout
    2 eetl. lichte room (facultatief)
    instantsausbinder
    bereiding:
    Snipper de sjalotten fijn.
    Schik de trosjes tomaat in een ovenschaal, kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie

    Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten. Haal het vlees uit de braadpan en leg het in een ovenschotel. Strijk langs beide kanten in met de mosterd en strooi er de tijm over. Kruid met peper en zout. Schuif in een op 200°C voorverwarmde oven en laat 25 min. bakken. Hebt u het vlees graag wat beter doorbakken, reken dan 5 à 10 min. langer.
    Laat de trosjes tomaat 10 min. meegaren in de oven.
    Terwijl het vlees in de oven zit, bakt u de fijngesnipperde sjalot gedurende een 10 tal min. in 1 eetl. olijfolie in de braadpan.
    Als het vlees gaar is, haalt u het uit de schotel en u laat het 5 min. rusten. Giet de kalfsfond in de schotel, maak de braadresten los en giet bij de sjalotjes. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met nog een beetje mosterd en eventueel 2 eetl. lichte room

    Even receptje van het internet geplukt,staan de gaartijden bij

  4. #4
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2006
    Berichten
    4.741
    Reputatie Macht
    12

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    Cote à l' os bakken in olijfolie? brrrrr...

  5. #5
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Apr 2010
    Locatie
    het Antwerpse
    Berichten
    16.121
    Reputatie Macht
    21

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    B&W ,vlees kan je ook in gewone boter aankorsten he.
    Dit recept zegt olijfolie,maar dat moet je niet volgen als je niet wil.

    heb het recept er meer bijgezet,omdat er gaartijden bijstaan,je kan het klaarmaken volgens jou smaak.

  6. #6
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Dec 2006
    Locatie
    De Punica Oase
    Leeftijd
    33
    Berichten
    8.749
    Reputatie Macht
    16

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    Ik zou daar toch wat bakboter bij doen
    For a while, if you don't mind, let me be myself...
    So I can shine, with my own light!

  7. #7
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2006
    Berichten
    4.741
    Reputatie Macht
    12

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    Citaat van: omake
    B&W ,vlees kan je ook in gewone boter aankorsten he.
    Dit recept zegt olijfolie,maar dat moet je niet volgen als je niet wil.

    heb het recept er meer bijgezet,omdat er gaartijden bijstaan,je kan het klaarmaken volgens jou smaak.

    I know, maar ik krijg over 't algemeen de kriebels als ik lees: 'vlees bakken in olijfolie'

  8. #8
    ni te stoppen Array
    Ingeschreven
    Apr 2010
    Locatie
    het Antwerpse
    Berichten
    16.121
    Reputatie Macht
    21

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    Citaat van: BlackenWhite
    Citaat van: omake
    B&W ,vlees kan je ook in gewone boter aankorsten he.
    Dit recept zegt olijfolie,maar dat moet je niet volgen als je niet wil.

    heb het recept er meer bijgezet,omdat er gaartijden bijstaan,je kan het klaarmaken volgens jou smaak.

    I know, maar ik krijg over 't algemeen de kriebels als ik lees: 'vlees bakken in olijfolie'

    Ik heb ook liever vlees gebakken in solo.Die vleessaus is zoveel lekkerder!

  9. #9
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2006
    Berichten
    4.741
    Reputatie Macht
    12

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    Hihi hier rasechte boerenboter

    En dan ben ik verbaasd dat ik maar niet vermager...

  10. #10
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    May 2007
    Berichten
    2.173
    Reputatie Macht
    10

    Re: Côte à l'os bakken. Hoe?

    Men zegt meestal olie, omdat boter heel snel aanbrandt.
    Daarom zeggen dan ook sommige chefs dat je eerst moet aanschroeien met olie en dan achteraf een klontje boter bijdoen.

Pagina 1 van de 29 12311 ... LaatsteLaatste

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52